ponedeljek, 15. marec 2021

koča Mokrica

Večja planinska koča Mokrica se nahaja blizu zadnje postaje sedežnice oziroma na poti med gostiščem Zeleni rob v smeri Male planine (Domžalski dom, Črnuški dom). Koča ima prijeten dnevni prostor obdan z lesom. Poleg je tudi krušna peč na kateri lahko posušite oblačila in čevlje. V kolikor ne znate kuriti v peči so v vseh prostorih na voljo električni radiatorji. V koči je prenovljena kopalnica s talnim gretjem, tuš kabino in WC-jem. V kuhinji je štedilnik na plin, pečica, ter vse potrebno za kuhanje in celo s štedilnikom na drva. Koča ima 10 ležišč. V pritličju sta dve ločeni spalnici, v zgornjem nadstropju pa je ena skupna spalnica s tremi ločenimi ležišči. Spalnice so že vnaprej pripravljene za prijetno in udobno spanje v koči.  

V koči je na voljo 250l vode na dan(deževnica), katera ni primerna za pitje. V koči je elektrika.

Zunaj pred kočo se nahaja velika lesena miza in klopci. Poleg koče se nahaja drvarnica, kjer so drva, saj kočo lahko ogrevate poleg električnih radiatorjev tudi s pečjo na drva. V drvarnici se nahajajo tudi trije ležalniki, katere lahko uporabite za počitek pred kočo po napornem planinarjenju. Hišni ljubljenčki so dobrodošli.

V sami koči se nahaja kar nekaj družabnih iger in knjiga ter barvice, da si otroci lahko malce krajšajo čas in ustvarijo kakšno risbico.

Tip objektaKoča
PonudnikLetovanje Lombar
Telefon+386 40 862 813
E-poštaletovanje@lombar.si
Spletletovanje-lombar.si/velika-planina.html
Podrobnosti

Motorna vozila v okolici niso dovoljena, do nastanitve pa se lahko pripeljete le z nihalko. V Kamniški Bistrici ali na Kranjskem Rakunajdete brezplačno parkirišče, ki je na voljo skozi vse leto.

_
Print

Tags:

Pošlji povpraševanje

Pošljite povpraševanje

Varnostna koda
x