Tehnične karakteristike spletnih kamer na portalu velikaplanina.eu

Spletne kamere snemajo v realnem času in pošiljajo video (stream) po mobilnem internetu operaterja A1 na streaming server servisa alpejadran.si. Od tu se slika prenaša preko spletne strani k uporabnikom. Nekatere  kamere in internet usmerjevalniki električno energijo pridobivajo preko solarnega sistema, zato so ob slabem vremenu možni izpadi.
 

Veliki stan
Lokacija kamere je na kapelici Marije Snežne, snema pastirsko naselje Veliki stan, v ozadju so Kamniško - Savinjske alpe.

Stolniški stan
Stolniški stan se nahaja na Gojški planini, prečite ga, če se na Veliko planino odpravite od parkirišča za Ušivcem. Kamera je obrnjena proti zahodu, zadaj desno se vidi najvišji vrh Velike planine, Gradišče (1666m).

Mali stan
Kamera se nahaja na Črnuškem domu, obrnjena je proti jugu in snema Mali stan na Mali planini. Druga kamera snema Mali stan proti severu, vidi se tudi Črnuški in Jarški dom.

Šimnovec
Na zgornji postaji nihalke se začenja naselje počitniških koč. Na eni izmet teh koč se nahaja kamera in snema proti zahodu, vidi se sedežnica, ki pelje na Gradišče.